Poziv iz Fonda PIO: Učenici i studenti da dostave potvrde o školovanju

September 18, 2023, 11:22 am

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS pozvali su srednjoškolce i studente, korisnike porodične penzije da dostave potvrdu o redovnom školovanju.

Za djecu korisnike porodične penzije, dobi 15-19 godina, koji pohađaju srednju školu (1.132 korisnika)  potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti Fondu PIO do 22. septembra.

Za studente korisnike porodične penzije,  dobi 19-26 godina, potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 24. oktobra. Takvih je trenutno 1.534 korisnika.

– Fond PIO poziva korisnike porodične penzije-djecu na redovnom školovanju da školsku potvrdu dostave blagovremeno u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida- navode iz ove ustanove.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku, ističu, značiće da se dijete-korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se obustavlja isplata.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *