TV K3

android aplikacija

instaliraj

Potpuni sunovrat Doma zdravlja u Tesliću: Ambulanta u Čečavi ne radi dvije sedmice, mještani ogorčeni

Potpuni sunovrat Doma zdravlja u Tesliću: Ambulanta u Čečavi ne radi dvije sedmice, mještani ogorčeni

Mještani Čečave već dvije sedmice su bez ljekara u ambulanti u ovom mjestu, jer nelegalno izabrani SNSD-ovi kadrovi na čelu Doma zdravlja u Tesliću ili nisu sposobni da organizuju rad ljekara u ovoj ambulanti ili Čečavcima uskraćuju ljekara namjerno iz nekih nepoznatih razloga.

Mještani najvećeg po prostoru teslićkog sela uskraćeni su za redovne preglede, za ljekarske intervencije, propisivanje lijekova i ostale usluge, bez ikakve reakcije, objašnjenja ili obrazloženja od nelegalnog SNSD-ovog kadra na čelu Doma zdravlja. Slične situacije događale su se u zadnje vrijeme i u drugim ambulantama na području naše opštine, što je neprijatno iznenadilo mnoge stanovnike ruralnih dijelova teslićke opštine.

U periodu dok su na čelu ove ustanove bili kadrovi SDS-a bilo je nezamislivo da ambulante ostanu bez ljekara u slučaju da je redovni ljekar na bolovanju ili na odmoru, preraspodjelom rada rutinski je obezbjeđivana zamjena za redovnog ljekara u ambulantama. Međutim, dolaskom SNSD-ovih kadrova takav nemar prema pacijentima seoskih ambulanti izgleda da postaje uobičajena praksa.

Da su pacijenti seoskih ambulanti najviše pogođeni sistematskim uništavanjem Doma zdravlja u Tesliću u zadnje dvije godine od strane nelegalno izabranih SNSD-ovih kadrova jasno se vidi i iz činjenice da je u nekoliko ambulanti smanjen broj radnih dana kojima ljekari borave u ovim ambulantama, pa je tako u Čečavi broj radnih dana smanjen sa 4 na 3, kao i u Pribiniću i u Buletiću sa po 5 na po 4 dana sedmično.

Analogijom sa naredbom SNSD-ovih direktora osnovnih škola da se u ovim mjestima ukinu područne dječije grupe opštinskog vrtića i time uskrati predškolsko obrazovanje u seoskim centrima poput Čečave, Pribinića, Đulića i Blatnice, kao i ukidanjem radnih subota u samom gradskom vrtiću, stiče se utisak da se ne radi o slučajnosti ili samo pukoj nesposobnosti, već da ukazuje na svjesnu šablonsku praksu i politiku SNSD-a koja ide na štetu stanovnika teslićke opštine, u situaciji kada veliki broj mladih napušta ove krajeve, pogotovo sela, SNSD vodi politiku ne da im poboljša uslove, nego da ih pogorša i još više unazadi.

Od kako je prije dvije godine lokalni SNSD nelegalno preuzeo kontrolu nad Domom zdravlja u Tesliću, počinje sunovrat do tada najbolje zdravstvene ustanove ove vrste u Republici Srpskoj, kako finansijski, tako i organizaciono i kadrovski, a od milion i po maraka koliko je bilo na računu prije dvije godine, danas je ta cifra svedena na manje od 700.000 KM.

Uništavanje Doma zdravlja u Tesliću, do prije dvije godine svijetle tačke u zdravstvu Republike Srpske, počelo je tada nelegalnim imenovanjem SNSD-ovih kadrova na čelo ove ustanove, ali Dom zdravlja u Tesliću još nije uništen i još uvijek ga je moguće spasiti, a to može kao što je i pokazala Srpska demokratska stranka uz pomoć Teslićana koji će na izborima u oktobru sledeće godine presudno poraziti ovakvu pogubnu politiku SNSD-a i njegovih satelita koja svjesno radi protiv svojih sugrađana.

Izbor koji su nam nametnuli ili da idemo van granica ove zemlje ili da im se pokorimo i trpimo ih nije nikakav izbor. Pravi izbor je kada izaberemo da oni odu.

Izvor: Saopštenje SDS Teslić

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.