Potpisan ugovor za nabavku cijevi za vodovod “Mišinci”

August 14, 2017, 3:24 pm

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je sa direktorom preduzeća “Vodoskok” iz Tomislavgrada Predragom Čovićem potpisao ugovor, kaže da investicija izgradnje vodovoda iznosi oko 250.000 KM, te da će već za 60 dana više od stotinu domaćinstava dobiti gradsku vodu, što je za njih ogroman dobitak.

“Opština daje 1.500 KM po priključku. Mještani su oslobođeni plaćanja iznosa od po 1.000 KM, što ide na teret preduzeća `Komunalac`, a učestvovaće sa iznosom od 500 KM po priključku”, objasnio je Simić i pozvao one kojima zaista treba voda da se priključe aktivnostima u vezi sa izgradnjom vodovoda.

Milijan Stojčić, koji obavlja nadzor radova, kaže da je dužina vodovoda oko 13 kilometara.

“Pripremni radovi su već krenuli. Grade se šahtovi, a po isporuci cijevi krenuće glavni radovi na iskopavanju i montaži. Mogu da prognoziram da će već sredinom oktobra mještani imati vodu”, kaže Stojčić, koji je i predstavnik derventskog preduzeća “Komunalac”.

Predstavnik Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda Velika Sočanica-Mišinci Mladen Markuljević rekao je novinarima da je do sada evidentirano 80 sigurnih priključaka, kao i da očekuje uključivanje i drugih mještana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *