TV K3

android aplikacija

instaliraj

Potpisan posebni kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u, policajcima uskoro veće penzije (VIDEO)

Potpisan posebni kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u, policajcima uskoro veće penzije (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Jondić potpisali su danas u Banjaluci posebni kolektivni ugovor koji će, prema riječima potpisnika, očuvati i unaprijediti prava svih pripadnika MUP-a.

Lukač je rekao novinarima da potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak uspješne saradnje sa Sindikatom.

On je podsjetio da je Vlada Srpske na prijedlog MUP-a danas usvojila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji će uticati na poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika koji odu u penziju.

– Ubuduće će na tom planu biti obračunavan petogodišnji prosjek što će policajcima omogućiti bolju penziju, odnosno penziju od koje će moći da žive – rekao je Lukač i dodao da će ovaj prijedlog zakona ući u parlamentarnu proceduru i biti potvrđen na sjednici Narodne skupštine.

Jondićeva je rekla da su novim kolektivnim ugovorom dodatno precizirana pitanja neplaćenog odsustva pripadnika MUP-a, te da je bolje uređen sistem njihove zdravstvene zaštite.

– Dodatno smo uredili pitanje prevoza i niz drugih stvari – navela je Jondićeva.

I ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je Vlada usvojila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima jer će to omogućiti znatno povećanje penzija policajaca.

Jondićeva je dodala su na ovom prijedlogu, kojim se visina penzije utvrđuje na osnovu pet godišnjih plata koje su za policijskog službenika najpovoljnije, zajednički radili sa resornim ministarstvom.

– Drugačiji obračun omogućiće pripadnicima MUP-a visinu penzije koja će im omogućiti pristojan život nakon odlaska u penziju – naglasila je Jondićeva.

(Tekst: SRNA – Foto: RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.