TV K3

android aplikacija

instaliraj

Postignuta saglasnost o Zakonu o porezu na nepokretnosti

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske postigla je saglasnost o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu tako što je Klub Bošnjaka odustao od jednog amandmana, a u drugom je rok za podnošenje prigovora na poreski račun produžen sa osam na petnaest dana.

Postignuta saglasnost o Zakonu o porezu na nepokretnosti

Predsjedavajući Zajedničke komisije Momir Malić podsjetio je da je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti zbog člana kojim je utvrđeno da je poreski račun izvršna isprava u izvršenju poreske obaveze obveznika i na član kojim je utvrđeno da se prigovor na poreski račun podnosi u roku od osam dana od dana prijema računa.

Malić, koji je i predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske, rekao je da je bilo mnogo mogućnosti da se ovako amandmanski djeluje i u prethodnom periodu, posebno na način da se predlagač i Vijeće naroda oglase još u formi nacrta ili prijedloga zakona, ali da nije bilo saglasnosti predlagača.

“Vijeće naroda je jedna `montirana institucionalna bomba` u Srpskoj, a možda i BiH. Onog momenta kada se desi da se u Predsjedništvu Vijeća naroda nađu dva člana i upotrijebe svoj mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, tada se zakon vraća predlagaču i ne može se više predložiti u istom tekstu, što bukvalno znači da se Narodna skupština može zaključati”, izjavio je Malić novinarima u Banjaluci.

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Mujo Hadžiomerović rekao je novinarima da će umjesto procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa Klub Bošnjaka pokrenuti proceduru ocjene ustavnosti i zakonitosti člana Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti, prema kojem poreski račun ima snagu ima snagu izvršne isprave.

On je naglasio da je Klub Bošnjaka jedini među klubovima u prethodnom periodu pokretao procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa i procedure ocjene ustavnosti i zakonitosti pojedinih akata.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.