TV K3

android aplikacija

instaliraj

Postavljen kamen temeljac za projekat “Beograd na vodi”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik kompanije "Igl hils" Muhamed Alabar položili su danas kamen temeljac za dvije stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta "Beograd na vodi", vrijednog 3,5 milijardi evra.

Postavljen  kamen temeljac za projekat “Beograd na vodi”

 

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasadori.

Vučić je istakao da se ovim činom ispisuju stranice nove istorije Beograda i države Srbije.

On je rekao da će hiljade ljudi biti zaposleno na izgradnji “Beograda na vodi”, a da će, kada se on bude završen, u njemu raditi desetine hiljada ljudi, naglasivši da će se to odraziti na veći bruto domaći proizvod /BDP/, sveukupan rast i razvoj Srbije kao i na nižu stopu nezaposlenosti.

Vučić je poručio svima koji sumnjaju u ovaj projekat da ostave te sumnje jer će se na tom mjestu na više od 80 hektara graditi novi grad koji će vrijediti više od tri milijarde evra.

On očekuje da će već od 2017. godine Beograd privući dvostruko ili trostruko više turista, a od 2018. godine i petostruko više nego danas, naglasivši da je cilj Vlade Srbije da Beograd postane turistički centar i da za 10 godine pretekne Budimpeštu.

Vučić je istakao da je Vlada Srbije sklopila dobar ugovor sa kompanijom “Igl hils” i da nema mjesta strahovanju da su poslovi nepovoljni po Srbiju.

“Oni /`Igl hils`/ nemaju šta da uzmu i odnesu, a ni zemlju jer je zemlja naša. Tek kada izgrade objekat onda idemo u konverziju na površini tog objekta u proporciji 68 prema 32 i opet izvlačimo profit iako nismo ni dinara za to dali”, rekao je Vučić.

Izvršni direktor kompanije “Igl hils” Muhamed Alabar zahvalio je Vladi Srbije za podršku i povjerenje, istakavši da će na ovom projektu biti još dobrih stvari jer želi da narod Srbije bude ponosan na “Beograd na vodi”.

“Dijelimo isti cilj da promijenimo okolinu i napravimo nešto što će biti časno i povod za ponos građana Srbije”, poručio je Alabar.

Očekuje se da bi prva faza izgradnje mogla da traje oko četiri godine.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.