TV K3

android aplikacija

instaliraj

Posljednji trenuci života instagram zvijezde: Vozila se po gradu, a onda joj je prišao muškarac i ispalio tri metka u glavu (VIDEO)

Posljednji trenuci života instagram zvijezde: Vozila se po gradu, a onda joj je prišao muškarac i ispalio tri metka u glavu (VIDEO)

Instagram zvijezda iz Iraka, Tara Fares (22), upucana je dok je bila za volanom “poršea”, a nepoznati muškarac koji je kroz prozor automobila ispalio tri hica u nju, snimljen je kako bježi na motoru.

Snimak koji se pojavio u javnosti prikazuje njen automobil kako polako prolazi uskom ulicom u Bagdadu, dok ubica sjeda na motor na kojem ga čeka saučesnik i zatim zajedno odlaze.

Bivša Mis Bagdada imala je više od 2,6 miliona pratilaca na Instagramu i bila je poznata po otvorenim stavovima o slobodi, životu i religiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 7. oktobra da je djevojku ubila “poznata kriminalistička ekstremistička grupa”, ali nije poznato da li je ubica uhapšen.

Fares je ubijena samo dva dana poslije ubistva aktivistkinje za ljudska prava Suad al-Ali krajem septembra. Mjesec dana ranije, 17. avgusta Rafef Al-Jasiri, poznati plastični hirurg, koju su zvali “iračka barbika” pronađena je mrtva pod misterioznim okolnostima u njenoj kući. Sumnja se da je otrovana. I ona je bila poznata po tome što je objavljivala svoje fotografije na društvenim mrežama.

Nedjelju dana kasnije, 24. avgusta, Rasha al-Hasan, menadžerka i vlasnica kozmetičkog salona u Bagdadu, takođe je pronađena mrtva kod kuće. Sve žrtve bile su poznate po svojim humanitarnim naporima i podršci ljudskim pravima. Okolnosti njihove smrti ostaju nepoznate.

Iako nije jasno da li su ove smrti povezane, aktivistkinja za prava žena Hana Edvar rekla je da su sve četiri žrtve, uključujući i Faresovu, ubijene kako ne bi postale dio iračkog javnog života.

Hajder Isam, koji vodi profile na društvenim mrežama poznatim ličnostima, rekao je da su neki uspješni umjetnici i modeli ugasili profile nakon prijetnji smrću koje su dobili poslije ubistva četiri žene.

“Ti si sljedeća”

Šima Kazim, bivša Mis Iraka, primila je poruku uznemirujuće sadržine “ti si sljedeća”, nakon ubistva Tare Fares. Fares je postala poznata 2015. nakon što je pobijedila na takmičenju ljepote u Bagdadu. Na društvenim mrežama objavljivala je svoje fotografije na kojima je našminkana, u farmerkama i providnim bluzama koje su otkrivale njene tetovaže.

Otvoreno je govorila o kratkom braku u koji je stupila kada je imala 16 godina, kao i o suprugu nasilniku koji je objavljivao njene intimne fotografije na društvenim mrežama i odveo njihovog sina, koji sada ima tri godine.

Takođe je govorila protiv vjerskih, plemenskih i političkih lidera. Dok su mnogi mladi Iračani djelili njene snimke i fotografije, drugi su je kritikovali kao provokativnu i antiislamsku.

Potiče iz mješovitog braka – otac je iz Iraka a majka Libanka. Rođena je 1998. godine a popularnost je najprije stekla na izboru za Mis 2015. godine. Nakon toga preselila se u Evropu gdje je živjela neko vrijeme, a potom se vratila nazad u Irak.

(Dejli Mejl)

Komentarišite

Your email address will not be published.