TV K3

android aplikacija

instaliraj

Poslanici NS RS o raspisivanju referenduma u RS

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra na posebnoj sjednici da reaktivira odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Poslanici NS RS o raspisivanju referenduma u RS

Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi “Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je 2. jula zahtjev Narodnoj skupštini Srpske da na posebnoj sjednici razmatra donošenje, odnosno reaktiviranje, odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je ranije da je referendum legalno i legitimno demokratsko pravo Srpske na kojem građani imaju mogućnost da izraze stav o svakom pitanju od njihovog interesa.

“Postoji ustavna i zakonska osnova i politička opravdanost za održavanje ovog referenduma”, rekao je Čubrilović i naglasio da održavanje referenduma ne krši Dejtonski mirovni sporazum, nego predstavlja jedan od najznačajnijih oblika demokratskog izjašnjavanja građana u skladu sa međunarodnim pravom.

Početak ove sjednice Narodne skupštine Republike Srpske predviđen je nakon devete posebne sjednice, koja je zakazana na zahtjev opozicije, i na kojoj bi trebalo da bude riječi o cijeni električne energije u Srpskoj.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske na kojoj bi trebalo da bude reaktivirana odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH Kolegijum je zakazao 7. jula.

NS RS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.