TV K3

android aplikacija

instaliraj

Porošenko zabranio prikazivanje rukovanja s Putinom (VIDEO)

Administracija predsjednika Petra Porošenka zabranila je ukrajinskim televizijskim stanicama da u programu prikazuju rukovanje predsjednika Ukrajine i Rusije prilikom njihovog susreta u Parizu, izjavio je bivši producent TV kanala "112 Ukrajina" Viktor Zubrickij.

Porošenko zabranio prikazivanje rukovanja s Putinom (VIDEO)

 

Prema njegovim riječima, 2. oktobra je u redakciju stigao sijaset telefonskih poziva iz administracije predsjednika i “odgovarajućih službi” sa porukama da nije dozvoljeno prikazati rukovanje na programu.

“Porošenko je (ruskom predjsedniku Vladimiru) Putinu pružio ruku ali nije želio da o tome sazna njegov narod, a nekakvim čudim nijedna televizijska stanica nije to prikazala”, ocijenio je Zubrickij.

Imajući u vidu da je kanal “112 Ukrajina” uprkos zabrani objavila snimak rukovanja, svega nekoliko dana kasnije su u redakciju došle bezbjednosne službe i uz sudski nalog sprovele detaljni pretres kancelarija.

“Tom prilikom bili su konfiskovani svi kompjuteri i uređaji za skladištenje podataka”, precizirao je Zubrickij.

On smatra da su te dvije stvari povezane, s obzirom da to nije prvi put da je na televizijski kanal vršen pritisak.

“Od aprila 2015. godine Porošenko, uz pomoć svojih podanika, koristi arsenal najobičnijeg tiranina – prijetnje podizanjem krivičnih optužnica i oduzimanjem licence”, dodao je Zubrickij.

Inače, trenutak rukovanja ukrajinskog i ruskog predsjednika je na svom instagram nalogu objavio i francuski predsjednik Fransoa Oland. Snimak je napravljen uoči sastanka Normandijske četvorke u Parizu, 2. oktobra.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.