TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Pomoć Kine Srbiji stiže bukvalno svaki dan”

“Pomoć Kine Srbiji stiže bukvalno svaki dan”

Pomoć Kine Srbiji u medicinskoj opremi i lijekovima stiže bukvalno svaki dan, kaže savjetnica predsjednika Srbije za medije Suzana Vasiljević i poručuje da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć koju je uputila Kina, koja uključuje i dolazak šest kineskih ljekara, što je veoma značajno za našu zemlju.

Vasiljević je u uključenju na “Tv Prva” rekla da je pomoć Kine nemrljiva, a da ljekari iz Kine imaju najveće iskustvo u sprječavanju širenja virusa korona.

Ona je navela da je Norveška izdvojila ogromna sredstva i nabavila veliki broj respiratora koji bi, kako kaže, početkom sljedeće nedjelje trebalo da budu u Srbiji.

Prvi dio pomoći iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata, kaže, stiže u subotu, a pomoć EU bi trebalo da stigne danas.

Na pitanje šta je sa pomoći iz Rusije, Vasiljević je rekla da danas u Srbiju iz Rusije stiže manji avion sa pomoći.

“Ne znam šta se nalazi u njemu. Rusija ima dosta svojih problema i prvo treba da obezbedi sve za svoje stanovnike”, rekla je Vasiljević.

Dodaje da su to zemlje “koje su nam izašle u susret i pored svoje muke”.

Kaže da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na vezi sa brojnim stranim zvaničnima sa kojima ima i lične i držvničke kontakte, kao i sa predsjednicima i premijerima zemalja u region.

“Većina u region gleda na nas kao mogućeg spasitelja”, rekla je Vasiljević i navela da predsjednik Vučić razgovara sa njima o potrebama njihovih zemalja u pomoći u hrani i medicinskim sredstvima.

Navela je da bi pomoć iz Srbije trebalo da za tri dana stigne u Republiku Srpsku, a da je odobren izvoz pšenice i brašna za Sjevernu Makedoniju, BiH i Crnu Goru.

Vasiljević kaže da su se Vučiću pismom obratitli građani iz Drvara i Goražda koji su molili za pomoć.

“Mislim da će biti odborena pomoć”, kaže Vasiljević i navodi da su se za pomoć obratili predsjedniku Vučiću i Srbi iz Crne Gore.

Izvor: Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.