TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pokolj u dve džamije, 49 MRTVIH (VIDEO- UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Pokolj u dve džamije, 49 MRTVIH (VIDEO- UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Broj žrtava napada na džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu povećan je na 49, rekao je šef policije Majk Buš, dodajući da se jedan muškarac tereti za ubistvo.

Policija je saopštila da su četiri osobe uhapšene, međutim sumnja se da ima više napadača. Jedan od napadača je, navodno, pokoplj u džamiji prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu!

Radio “New Zealand” je objavio da je bolnici u Kristčurču rečeno da može očekivati 50 žrtava. Policija je za sada uhapsila četiri osobe.

Tačan broj napadača još je uvek nepoznat. Policija još uvek smatra da je incident “u toku”, prenosi Dnevnik.hr.

Australijski premijer Skot Morison potvrdio je da je jedan od uhapšenih državljanin Australije.

– Napadač je upao u džamiju Masdžid Al Nor desetak minuta po početku molitve i otvorio vatru. Ispalio je desetine, ako ne i stotine metaka. On je belac, plave kose, niskog rasta, nosio je šlem i pancir – rekao je očevidac Ahmad al-Mahmud.

Pucnjava se dogodila i u džamiji Linvud Masdžid.

Svedoci kažu da su videli muškarca koji nosi kamuflažno odelo i kacigu kako izlazi iz džamije posle pucnjave, a nepotvrđeni izveštaji upućuju na pronalazak bombe u neposrednoj blizini.

Lokalno stanovništvo muslimanske veroispovesti je navodno jurilo napadača iz Linvud džamije i pucalo na njega, pre nego što se odvezao motornim vozilom.

Policija je potvrdila da je u nekoliko automobila pronašla ručno izrađene bombe. Jedan od napadača je identifikovan kao Brenton Tarant, a mediji prenose da je on na svom Fejsbuk profilu uživo prenosio napad, za koji je sam istakao da je terorističke prirode!

blic

Komentarišite

Your email address will not be published.