TV K3

android aplikacija

instaliraj

»Pogledam kad tamo…« u banjalučkom »Art centru«

U okviru projekta "Kultura za Banjaluku" i redovnih aktivnost "Art centra Banjaluka" u ovoj galeriji otvorena je samostalna retrospektivna izložba umjetničke fotografije Vladete Stojića.

»Pogledam kad tamo…« u banjalučkom »Art centru«

Retrospektivna izložba pod nazivom “Pogledam kad tamo…” je kratki pregled 30-godišnjeg uspješnog rada ovog svestranog umjetnika.

Stojić je rođen u Beogradu 1952, gdje i danas živi. Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije “Ulus”, sekcija “Prošireni mediji”. Od 1991. godine je samostalni umjetnik. Njegovo polje rada jesu slobodne umjetničke audio-vizuelne kompozicije, muzika, likovna fotografija, grafički dizajn i srodne discipline, edukacija, organizacija. Osnivač “Artis Visuma”, prve privatne škole umjetničke i profesionalne fotografije u Srbiji. Objavio je nekoliko prikaza o umjetnosti. Autor je nekoliko tribina o višemedijskoj umjetnosti. Dizajnirao je i uređivao monografije, časopise, priručnike, kataloge.

Javni umjetnički nastupi su mu pretežno apstraktno-grafičko-scenskog karaktera, ali i sa klasičnim likovnim formama. Izlagao je samostalno i kolektivno na više izložbi u zemlji i inostranstvu – u Beogradu, Subotici, Čačku, Torontu, Sarajevu. Osnivač je i umjetnički direktor “Info-mreže” Srbije, kao i osnivač i galerista Virtuelne galerije ITN. Organizator je Međunarodnog trijenala proširenih medija 2013. godine u Beogradu u sradanji sa “Ulusom”.

Izložba “Pogledam kad tamo…” otvorena je do 19. jula.

 

(Nezavisne novine)

Komentarišite

Your email address will not be published.