TV K3

android aplikacija

instaliraj

»Pogledam kad tamo…« u banjalučkom »Art centru«

U okviru projekta "Kultura za Banjaluku" i redovnih aktivnost "Art centra Banjaluka" u ovoj galeriji otvorena je samostalna retrospektivna izložba umjetničke fotografije Vladete Stojića.

»Pogledam kad tamo…« u banjalučkom »Art centru«

Retrospektivna izložba pod nazivom “Pogledam kad tamo…” je kratki pregled 30-godišnjeg uspješnog rada ovog svestranog umjetnika.

Stojić je rođen u Beogradu 1952, gdje i danas živi. Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije “Ulus”, sekcija “Prošireni mediji”. Od 1991. godine je samostalni umjetnik. Njegovo polje rada jesu slobodne umjetničke audio-vizuelne kompozicije, muzika, likovna fotografija, grafički dizajn i srodne discipline, edukacija, organizacija. Osnivač “Artis Visuma”, prve privatne škole umjetničke i profesionalne fotografije u Srbiji. Objavio je nekoliko prikaza o umjetnosti. Autor je nekoliko tribina o višemedijskoj umjetnosti. Dizajnirao je i uređivao monografije, časopise, priručnike, kataloge.

Javni umjetnički nastupi su mu pretežno apstraktno-grafičko-scenskog karaktera, ali i sa klasičnim likovnim formama. Izlagao je samostalno i kolektivno na više izložbi u zemlji i inostranstvu – u Beogradu, Subotici, Čačku, Torontu, Sarajevu. Osnivač je i umjetnički direktor “Info-mreže” Srbije, kao i osnivač i galerista Virtuelne galerije ITN. Organizator je Međunarodnog trijenala proširenih medija 2013. godine u Beogradu u sradanji sa “Ulusom”.

Izložba “Pogledam kad tamo…” otvorena je do 19. jula.

 

(Nezavisne novine)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.