TV K3

android aplikacija

instaliraj

Počinje prva fudbalska liga Srpske

Danas počinje novasezona u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske.

Počinje prva fudbalska liga Srpske

Prva liga Srpske u novoj sezoni skraćena je sa 14 na 12 klubova i nakon što se odigraju 22 kola, doći će do podjele na tabeli, tako da će prvih šest timova igrati plej-of za šampiona Srpske, dok će se ostale ekipe u plej-autu boriti za opstanak.

U Drugu ligu će se sigurno preseliti posljednja ekipa sa tabele, ali će broj timova koji napuštaju prvu ligu zavisiti od nastupa ekipa iz Srpske u Premijer ligi BiH. Naime, zbog smanjenja elitnog ranga sa 16 na 12 timova, posljednjih šest ekipa preseliće se u niži rang, a ako među njima bude neki klub iz RS, automatski će se povećati broj ekipa koje će se preseliti u Drugu ligu Srpske.

Јesenji dio prvenstva u Prvoj ligi RS završava se 22. novembra, dok će proljećni početi 14. marta i završiti 6. juna.

U utakmicama prvog kola Krupa će na svom terenu dočekati Slobodu iz Mrkonjić Grada, Vlasenica gostuje u Derventi kod ekipe tektilca, u Šamcu će se sastati Borac i Zvijezda, Sloboboda će u Novom gradu ugostiti Drinu iz Višegrada, dok će u gradišci snage odmjeriti Kozara i Sutjeska. Posljednji meč kola odigraće se u ponedjeljak u Velikoj Obarskoj, gdje će se sastati Mladost i Leotar.

Sve utakmice prvog kola počinju u 17 časova.

Prva liga RS, prvo kolo:

Subota, 8. avgust

Tekstilac – Vlasenica (17.00)

Krupa – Sloboda MG (17.00)

Borac – Zvijezda (17.00)

Sloboda – Drina HE (17.00)

Kozara – Sutjeska (17.00)

Ponedeljak, 10. avgust

Mladost – Leotar (17.00)

Komentarišite

Your email address will not be published.