TV K3

android aplikacija

instaliraj

Počinje predaja zahtjeva za pomoć subjektima u maju

Počinje predaja zahtjeva za pomoć subjektima u maju

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u maju, da u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave korona virusa podnesu Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020.

– Naime, poreski obveznici kojima je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najkasnije do 11.05.2020. godine dužni su Poreskoj upravi RS podnijeti pisanu izjavu sa zahtjevom radi izmirenja obaveza po osnovu poreza i doprinosa za isplaćene plate za maj 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu RS, odnosno obaveze po osnovu doprinosa za lica koja samostalno obavljaju djelatnost. S druge strane, poreski obveznici za koje je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najmanje do 12.05.2020. godine dužni su da Poreskoj upravi RS podnesu pisanu izjavu sa zahtjevom radi isplate najniže plate i doprinosa na najnižu platu za maj 2020. godine iz Fonda solidarnsoti za obnovu RS – saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Pisane izjave sa zahtjevom, Spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti i Uputstva za popunjavanje izjava sa zahtjevom, te ostale informacije možete pronaći na našoj internet stranici www.poreskaupravars.org, u sekciji Info Covid-19.

Potpisane i pečatom ovjerene pisane izjave sa zahtjevom predaju se neposredno ili putem pošte nadležnom područnom centru Poreske uprave RS.

(TV K3 – Foto: G. Šurlan)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.