TV K3

android aplikacija

instaliraj

Počelo suđenje za nesreću, Cetinskom prijeti osam godina robije

Počelo suđenje za nesreću, Cetinskom prijeti osam godina robije

U Opštinskom sudu u Pazinu počelo je suđenje Toniju Cetinskom (49) za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

Podsjećanja radi, Toni je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja, a u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani.

Nakon što je sudija Tanja Prenc-Kanis pročitala optužnicu, Toni se izjasnio da nije kriv.

Naime, Opštinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog tužilaštva Hrvatske, koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog, a koji se tereti da je 3. novembra 2017. u samom centru Rovinja iz nehata skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Predviđena kazna je od jedne do osam godina, a sve prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Prema optužnici, poznati pjevač se tereti da je tog dana upravljao vozilom “Mercedes”, te da u nepreglednom lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na putevima, preglednosti i slično.

Zbog toga optuženom se na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći kolovozom puste ulice, te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je na leđima ležao na cesti, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholisanom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Sud je odlučilo da su dokazi koje je tužilac ponudio dovoljni da se provede suđenje, gdje će se i odlučivati je li Cetinski kriv ili nije.

(24sata.hr -Foto: Z. Ilić / RAS Srbija)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.