Planinar padao i kotrljao se 300 metara niz stijene, spasavali ga šest sati, a zadobio samo ogrebotine

April 7, 2021, 11:58 am

Spasioci Sjeverne Karoline nedavno su sproveli akciju spasavanja koja je trajala čak šest sati, nakon što im je javljeno da je planinar, čiji identitet nije otkriven, pao sa visine od 305 metara. Zadobio je samo lakše povrede, te su ga poslije akcije prebacili u Slejt Rok.

Prema riječima nadležnih u Slejt Roku, ljubitelj šetnje po planinskim predjelima zadobio je samo lakše povrede nakon što je skliznuo s vidikovca u blizini nacionalnog parka “Blu ridž”, prenosi Blic.

Planinar je mogao da hoda odmah nakon spasavanja. Spasilačke ekipe spustile su se 150 metara niz stijene u šumi Pizga da bi došle do čovjeka. Prema riječima spasilaca, neidentifikovani planinar bio je na stazi dva sata prije izlaska sunca.

– Procjenjujemo da pao i kotrljao se 305 metara. Nekim čudom zadobio je samo lakše povrede – navodi se u saopštenju spasilačkog odreda okruga Transilvanija.

Ovo je treće spasavanje ljubitelja šetnje po planinskim krajevima od početka godine u ovom kraju pa nadležni savjetuju veću opreznost pri kretanju po uzvišenjima i slabije pristupačnim terenima.

(Srpskainfo – FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *