TV K3

android aplikacija

instaliraj

Plamen iz šporeta izazvao požar na imanjue Zdravka Savkovića u Ruževićima kod Prnjavora

U požaru na imanju Zdravka Savkovića u naselju Ruževići kod Prnjavora izgorjela je štala, pomoćni objekti, traktor i druge stvari čime je pričinjena materijalna šteta oko 50.000 maraka. Na sreću, povrijeđenih nije bilo.

Plamen iz šporeta izazvao požar na imanjue Zdravka Savkovića u Ruževićima kod Prnjavora

Kako saznajemo, požar je u subotu naveče oko 19.30 časova izazvao šporet na drva koji je bio smješten u jednom od pomoćnih objekata.

Iz Vatrogasne jedinica Prnjavor rekli su da je uprkos brzoj intervenciji vatrena stihija napravila veliku štetu.

– Odmah po dojavi da u Ruževićima gori imanje na teren su poslata tri vatrogasna vozila sa sedam vatrogasaca. Po dolasku na lice mjesta požar je već bio zahvatio pomoćne objekte a vatra se dalje širila prema porodičnoj kući i drugom pomoćnom objektu. Vatrogasci su odmah počeli akciju gašenja te brzo požar stavili pod kontrolu – kazali su u Vatrogasnoj jedinici Prnjavor.

Dodali su da im je u gašenju vatre pomagalo oko 20 mještana i jedan traktor sa cisternom.

U ovom požaru izgorjela je štala, dva pomoćna objekta, traktor sa priključcima, mlin, prekrupač za kukuruz i ostale stvari koje su se nalazile u pomenutim objektima.

Jedan od komšija porodice Savković Živko Brković rekao je da su Zdravko i njegova supruga najvjerovatnije naložili vatru u šporetu kako bi sebi spremili večeru.

– Da li je ispao žar iz šporeta ili je bilo nešto drugo pa je vatra buknula ne znam. Ali se plamen brzo širio i zahvatio je taj ali i drugi objekat koji je bio naslonjen na njega – kazao je Brković.

Prema njegovim riječima kada je vatra izbila, starica u strahu nije znala šta da radi pa je samo u pomoć zvala muža koji je bio u blizini imanja.

– Zdravko je stariji čovjek, slabo čuje i teže se kreće ali  kada je pristigao prvo je pokušaospasiti traktor iz jednog od objekata ali je vatra toliko buktala da se i sam jedva izvukao iz plamena – kazao je Brković i dodao su jedino iz zapaljenih objekata uspjeli spasiti stoku iz štale.

Brzom reakcijom vatrogasaca te pomoći komšija Savkovićima je od vatrene stihije spasena porodična kuća. Ovi ugledni poljoprivrednici imaju sina i kćerku ali na pomenutom imanju žive sami.

Plamen

Goran Prodanović koji je sa traktorskom cisternom gasio požar na imanju Savkovića rekao je da je plamen dostizao visinu i do 20 metara.

Prvo sam vidio dim, mislio sam da gori neki otpad. Kada sam ugledao plamen, odmah sam otišao traktorom sa cisternom da pomognem pri gašenju. Vatra je bila ogromna – kazao je Prodanović.

Prnjavor.info

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.