TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pivo skida suvišne kilograme

Prema najnovijem istraživanju, pivo može zaštititi od Alchajmerove bolesti, pomaže pri gubitku težine i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Pivo skida suvišne kilograme

U prilog tome govore rezultati istraživanja italijanskih stručnjaka koji su otkrili da “umjerene pivopije” imaju čak 42 odsto manje šanse da obolje od srčanih bolesti.

Takođe, prema pisanju časopisa “Men's Health”, flaša piva dnevno (pola litre) može da smanji rizik od pojave bubrežnog kamenca za čak 40 odsto.

Stručnjaci su otkrili i da silicijum koji se nalazi u pivu smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje i time usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je dobar borac protiv Alchajmerove bolesti, prenosi Cafe.ba.

Što se tiče “pivskog stomaka”, naučnici kažu da nema dokaza da pivo deblja, naprotiv tvrde da pomaže kod gubitka suvišnih kilograma.

‘’Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, što pomaže probavu masne hrane. Sadrži mnogo vlakana, pa će dvije čaše piva osigurati unos od 10 do 30 odsto preporučene doze što omogućava da se osoba duže osjeća sitom”, kaže doktor Stiven Domenig, upravnik Medicinskog centra u Austriji.

Međutim, uprkos dokazima o zdravstvenim prednostima piva, National Health Service upozorava da redovno ispijanje piva može da poveća rizik od pojave raka grla, raka dojke kod žena, moždanog udara, visokog krvnog pritiska, bolesti jetre, pankreasa, smanjenja plodnosti..

(Nezavisne novine)

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.