TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pismo glava, 08.07. – 22:40

Pismo glava, 08.07. – 22:40

Mladić iz hercegovačkog sela pokušava stvoriti život u velikom gradu

Film iz suvremenog života urbane sredine, kroz niz komičnih i dramatičnih situacija daje vjernu sliku Sarajeva iz predolimpijskog perioda.

Glavni junak je Baja, mladić iz hercegovačkog sela, koji poslije vojske ostaje živjeti u Sarajevu. Zapošljava se kao radnik u građevinskoj firmi GRO Put Sarajevo.

Prilikom rekonstrukcije jedne ulice upoznaje Cicu i Finku, dvije frizerke iz obližnjeg salona „Mali Pariz“ koje su se došle požaliti na veliku buku.

Baja se odmah zaljubljuje u Cicu. Njegov kolega Kokan, koji ima želju otići raditi u Libiju kako bi zaradio novac, kladi se s njim da će spavati sa Finkom.

Baja se u poduzeću istakne kao dobar radnik i ubrzo dobiva posao vozača, te se dopadne i Cicinoj majci koja je vozač tramvaja.

Jednog kišnog dana dolazi do kvara na Bajinom kamionu i beton u mikseru se stegne, a Baja se zamjeri poslovođi, te ga suspendiraju s posla.

Režija: Bato Čengić

Scenarij: Bato Čengić, Miroslav Jančić

Uloge: Mladen Nelević, Mira Furlan, Zijah Sokolović, Zaim Muzaferija, Semka Sokolović-Bertok, Boris Dvornik, Boro Stjepanović, Adem Čejvan

Zemlja porijekla: Jugoslavija

Trajanje: 106 minuta

Godina proizvdnje: 1983. godine

Komentarišite

Your email address will not be published.