TV K3

android aplikacija

instaliraj

Piloti tražili da se vrate prije udesa aviona

Francuski ministar spoljni poslova Loran Fabijus izjavio je danas da su piloti aviona "Er Alžira", koji se prije nekoliko dana srušio u Maliju, tražili "da se vrate" prije nego što je kontakt izgubljen, što bi moglo da odvede istragu u novom pravcu.

Piloti tražili da se vrate prije udesa aviona

“Ono što sigurno znamo jeste da je vrijeme bilo loše te noći, da je posada aviona tražila promjenu rute, a zatim i da se vrati prije nego što je izgubljen kontakt”, rekao je Fabijus novinarima, prije nego što je naveo da će analize crnih kutija iz srušenog aviona možda potrajati nedjeljama.

Dvije “crne kutije” iz alžirskog aviona, koji se sa 118 putnika i članova posade prošle sedmice srušio na sjeveru Malija, dopremljene su danas u Francusku na analizu, saopštili su zvaničnici.

U “crnim kutijama” su zabilježeni podaci o letu i razgovori iz pilotske kabine, navodi AFP.

U međuvremenu, stručnjaci francuske Agencije za istragu i analizu počeli su proces identifikacije 118 žrtava nesreće od kojih su 54 francuski državljani.

U Francuskoj, koja je preuzela vodeću ulogu u vezi sa padom aviona, zastave će u naredna tri dana biti spuštene na pola koplja u znak žalosti.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je prije dva dana da će tijela svih žrtava iz alžirskog aviona biti prebačena u Francusku.

Francuski zvaničnici su u subotu saopštili da su vjerovatni uzrok pada aviona loše vremenski uslovi, ali nisu isključili mogućnost terorističkog napada.

 

(agencije)

Komentarišite

Your email address will not be published.