TV K3

android aplikacija

instaliraj

Petrović 7. na tennis race evropskoj listi za 2018 godinu

Petrović 7. na tennis race evropskoj listi za 2018 godinu

Dražen Petrović teniser TK “OLIMP 2000” iz Prnjavora proteklog vikenda igrao je završni Evropski masters u Italiji-Reggio Calabrijia.

U četvrt finalu žrijeb ga je spojio sa prvim nosiocem Stefanom Popovićem iz Srbije poslije lošijeg starta i izgubljenog prvog seta 1:6, takođe i drugi set je Dražen gubio 1:3 i 3:5 kada je Stefan servirao za meč Dražen je napravio preokret i osvojio drugi set sa 7:5.

Treći set ništa manje zanimljiv poslije 1:3 Dražen stiže do 5:5, Stefan pravi brej 5:6 i po drugi put servira za meč a Dražen ponovo vraća brejk i poravnava na 6:6, dok je tokom odlučujućeg taj brejka trećeg seta više sreće imao Stefan i osvojio sa 7:4.

Tokom drugog seta Dražen je zaradio povredu zadnje lože iako je povrijeđen odigrao je hrabro čitav meč.

U dogovoru sa fiziom mastersa i trenerom reprezantacije Bosne i Hercegovine Željkom Petrovićem, Dražen je naredni meč predao zbog povrede.

U kalendarskoj 2018 godini i rezultatima koje je postigao osvojivši dva Tennis Europe turnira Zenica i Veli Lošinj te tri finala Čakovec, Sarajevo i Barselona Dražen je proglašen kao Evropski teniser sa najvećim napredakom u 2018 godini gdje je od 1 maja sa 146 mjesta na Race Evropske liste 2018 godinu zvršava na nevjerovatnom 7 mjestu.

Ovo je ujedno bio i poslednji turnir za ovu godinu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Teniskom savezu BiH i MI „Trivas“ za odlazak na Evropski Masters a tokom godine Kabinetu predsjednika Republike Srpske, Ministarstvu Porodice Omladine i Sporta Republike Srpske koje stipendira Dražena i Načelniku Opštine Prnjavor Darki Tomašu.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.