TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pendeš: BiH preuzima odgovornost nakon što bude aktiviran MAP

Pendeš: BiH preuzima odgovornost nakon što bude aktiviran MAP

Ministar odbrane BiH Marina Pendeš izjavila je danas u Sarajevu da BiH preuzima veliku odgovornost za dalje reforme nakon što bude aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP) u NATO-u.

Pendeševa je zahvalila svim ministrima spoljnih poslova zemalja članica NATO-a koji su pozvali BiH da dostavi prvi godišnji program s ciljem aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO.

Ona je u obraćanju novinarima podsjetila da BiH 2014. godine nije imala nijednu uknjiženu lokaciju Oružanih snaga BiH, dok su sada od ukupno 63, na BiH uknjižene 33 lokacije.

“U Talinu nam je 2010. godine uslovno odobren MAP, ali sada smo dobili i konkretne uslove koje je potrebno uraditi da bi postali punopravni članovi NATO-a”, rekla je Pendeševa.

Pendeševa je istakla da današnja odluka umnogome olakšava aktivnosti Ministarstva odbrane BiH, ali i ostalih institucija BiH, ukoliko bude usvojen prvi nacionalni godišnji program, prenose federalni mediji.

“Želim zahvaliti svima u sistemu BiH koji su dali doprinos da partneri u NATO-u prepoznaju naše napore”, izjavila je Pendeševa.

Agencije

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.