Specijalne jedinice ROSU na Јarinju i Brnjaku, počelo oduzimanje tablica (VIDEO)

September 20, 2021, 6:58 am

Specijalne jedinice policije ROSU raspoređene su od jutros na dva administrativna prelaza – Јarinju i Brnjaku.

Simić: Građani sa sjevera KiM uznemireni

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je za TV Pink da su građani sa sjevera KiM uznemireni ovom, kako kaže, demonstracijom sile.

Simić je apelovao na građane da ostanu uzdržani i ne nasjedaju na provokacije iako je u pitanju, kako je istakao, brutalno kršenje Sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.

Naveo je da je Predsjedništvo Srpske liste tim povodom održalo sednicu i da su u toku pokušaji da se u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice ukaže na opasnost situacije i pronađe rješenje.

KPS najavio oduzimanje tablica

Policijske snage samoproglašenog kosova obavijestile su policiju na administrativnom prelazu Јarinje da će tablice sa oznakama sa sjevera Kosova biti oduzimane, a da će vozila sa oznakama iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, javlja RTS.

Oko 20 vozila specijalne jedinice ROSU, od čega više od 10 blinidiranih, raspoređeno je jutros na Јarinju i Brnjaku.

Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima ROSZ nalaze se i na magistralnom putu Leposavić–Kosovska Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Desetak kontejnera pripadnici policije postavili su juče u blizini administrativnog punkta Јarinje, bez obrazloženja čemu će služiti i šta je povod njihovog dovoženja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

(RTS)

(Foto: AP Photo / Visar Kryeziu)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *