TV K3

android aplikacija

instaliraj

PDP: Srpsku dnevno napusti izmedju 40 i 60 stanovnika (VIDEO)

PDP: Srpsku dnevno napusti izmedju 40 i 60 stanovnika (VIDEO)

Prema podacima stručne javnosti Republiku Srpsku svaki dan napusti između 40 i 60 stanovnika što je na godišnjem nivou između 15.000 i 23.000 stanovnika, upozoravaju iz PDP-a odakle ističu da je dosadašnja pomoć Vlade bila je usmjerena samo na jednokratno rješavanje ovih problema što nije dalo rezultate.

Zato će, navode iz ove stranke, nastaviti da insistiraju na sprovođenju mjera demografske politike, zaključeno je na predsjedništvu Foruma žena PDP-a, danas u Banjaluci.

Stanovništvo nam svakodnevno odlazi i RS postaje siromašnija za najproduktivnije , a vlast ne čini ništa da to promijeni ističu iz PDP odakle najavljuju da će pomno pratiti konkretne akcije koje se tiču demografske obnove RS, a koje je najavila predsjednica RS, Željka Cvijanović.
Kada je već predsjednica preuzela naziv program obnove RS, a koji je PDP u cjelosti razvio nadamo se da će preuzeti i niz sistemskih rješenja koja ovaj program predviđa, kažu iz PDP-a.

Podsjećaju da nije prihvaćen njihov prijedlog da se osnuje ministarstvo za demografiju iako je RS u ozbiljnom problemu glede opstanka. Naveli su i neke od mjera ove stranke za koje su sigurni da bi dali efekte u zadržavanju stanovništva u Republici.

Osim demografije veliki problem našeg društva je i zdravstvo, a posebnu bitnu svakodnevno biju zdravstveni radnici čiji je rad minorizovan a pritisci su veliki.

U kreiranju navedenih rješenja rukovodili su se kažu smjernicama stručne javnosti, ali i onih koji predstavljaju porodicu. A za osnovne mjere koje njihov program predviđa potrebno je 90 miliona KM ili pet odsto izvornih budžetskih prihoda. A ako su porodica i djeca oni na kojima treba štedjeti onda smo u velikom problemu ističu iz PDP-a.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.