TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pavloviću i Tepavčeviću dodijeljena nagrada za najbolju knjigu u 2015.

Književnicima Ranku Pavloviću i Draganu Tepavčeviću sinoć je u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci svečano dodijeljena nagrada Udruženja književnika Republike Srpske za knjigu objavljenu u prošloj godini.

Pavloviću i Tepavčeviću dodijeljena nagrada za najbolju knjigu u 2015.

Nagrada Pavloviću dodijeljena je za knjigu “Karenjina i Vronski u zadimljenoj krčmi”, a Tepavčeviću za knjigu “Grad za nezbrinutu djecu”.

Ranko Pavlović je rekao da knjiga “Karenjina i Vronski u zadimljenoj krčmi” ima 76 kratkih priča, a u prvom dijelu knjige su priče o književnosti, književnicima, književnim djelima i umjetnicima uopšte.

Prema njegovim riječima, u drugom dijelu knjige su priče sa sjećanjem na zavičaj i djetinjstvo, a u trećem dijelu priče posvećene događajima iz svakodnevnog života.

“Cilj mi je bio da to ne budu anegdote, nego priče sa dramskom strukturom i da budu zanimljive čitaocima”, rekao je Pavlović. Pavlović je istakao da mu je posebno značajna ova nagrada jer dolazi od Udruženja književnika Republike Srpske.

U ime Dragana Tepavčevića, koji duži niz godina živi u Australiji, nagradu je večeras primio Slobodan Nagradić. Nagradić je rekao novinarima da se ovom nagradom Tepavčević definitivno potvrdio kao izuzetan prozni pisac.

“Činjenica da mu je nagradu dodijelilo Udruženje književnika Republike Srpske to najbolje potvrđuje i ovo je vrhunac njegovog umjetničkog iskaza”, istakao je Nagradić.

Svečanoj dodjeli nagrade prisustvovala je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za kulturu Republike Srpske Milica Kotur, predstavnici Udruženja književnika Republike Srpske, predstavnici institucija iz oblasti kulture.

 

(RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.