Pavić reizabran za predsjednika DNS-a

Marko Pavić reizabarn je danas za predsjednika Demokratskog narodnog saveza /DNS/.

Pavić reizabran za predsjednika DNS-a

Pavić je reizabarn za predsjednika DNS-a na Izbornoj skupštini ove partije u Banjaluci.

Na Izbornoj skupštini izabrani su članovi Glavnog odbora.

Predsjedništvo DNS-a ranije je podržalo prijedlog da za predsjednika stranke bude reizabran Marko Pavić.

Dodik:Srpska zaslužuje stabilnu politiku i vodstvo

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska zaslužuje stabilnu politiku i vođstvo, što se do sada ogledalo u koaliciji SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije.

“Zajedno smo rasli i realizovali mnoge značajne projekte. Postoje oni koji žele da to minimiziraju ali naši uspjesi na izborima dovoljno govore o svemu”, rekao je Dodik u obraćanju na Izbornoj skupštini DNS-a u Banjaluci.

On smatra da je 2018. godina ključna za Republiku Srpsku u svakom smislu.

“Vjerujem da ćemo zajedno nastaviti i 2018. ostvariti veliku pobjedu. Moramo kreirati politike koje će biti korisne za sve u Republici Srpskoj čije očuvanje nam mora biti jedini prioritet i cilj”, rekao je Dodik.

Potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac istakao da je cilj njegove partije zajednička pobjeda sa SNSD-om i DNS-om na izborima 2018. godine.

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Milan Miličević poželio je da DNS izabere najbolje kadrove koji će raditi u interesu Republike Srpske.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da ova partija želi da jača pozicije Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom boreći se protiv kriminala i korupcije i poželio je DNS-u sve najbolje u političkom životu.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić poželio je da DNS nastavi kontinuitet političkog uspjeha i da sa ostalim političkim partijama sačuva Dejtonski mirovni sporazum i Republiku Srpsku.

Predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da je saradnja njegove partije sa DNS-om odlična i poželio da DNS nastavi putem poltičkog uspjeha.

Potpredsjednik SDA Ramiz Salkić izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje Izbornoj skupštini DNS, strankom sa kojom dobro sarađuje i naveo da se SDA zalaže za evropske integracije i poštivanje Ustava BiH.

Srna/RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.