TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Parada ponosa” i “Trans prajd” dodatno će ugroziti bezbjednost

Kriminolog Zlatko Nikolić ocjenjuje da će istovremeno održavanje "Parade ponosa" i "Trans prajda", koje su najavljene za 20. septembar u Beogradu, samo doliti ulje na vatru i naglasio da strahuje za bezbjednost jer su okolnosti u kojim se trenutno nalazi Srbija takve da "obični građani nemaju sluha za tu vrstu problema".

“Parada ponosa” i “Trans prajd” dodatno će ugroziti bezbjednost

“To je samo dolivanje ulja na vatru. Pitam se kome treba tako nešto kad ionako imamo potencijalnih bezbjednosnih problema zbog velikog broja migranata”, rekao je Nikolić za “Večernje novosti”, komentarišući najave da će istovremeno sa “Paradom ponosa” biti održana “Trans prajd” koja će okupiti trans-osobe.

Prema njegovim riječima, ne treba ničiji osjećaj inferiornosti rješavati na ulici “makar mu ga nametnuli i drugi” i prenositi u socijalnu sferu.

Najava “Trans prajda” je, prema pisanju lista, već izazvala brojne polemike, mada do tog okupljanja i “Parade ponosa” ima više od mjesec dana.

Ultradesničarske organizacije su se već pobunile na društvenim mrežama, dok su novu paradu podržali neki poslanici poput Branka Ružića iz Socijalističke partije Srbije i Borislava Stefanovića iz Demokratke stranke.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.