Pale:Otvoren zimski džudo- kamp koji je okupio 150 učesnika (VIDEO)

January 15, 2022, 7:56 am

Na Palama je otvoren treći zimski džudo-kamp koji je okupio 150 učesnika iz 14 klubova sa područja Republike Srpske i Federacije BiH.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je zimski kamp jedna od prvih sportskih manifestacija u ovoj godini čiji karakter nije takmičarski, već pripremni i trajaće do nedjelje, 16. januara.

“Pokušali smo da sve bude na nivou kada je riječ o epidemiološkim mjerama. Sarajevsko-romanijska regija prepoznatljiva je po džudou, a osam klubova najeminentnijih ima na području grada Istočno Sarajevo iz kojih su potekli svjetski prvaci, kvalitetni takmičari”, rekao je Jugović i poželio učesnicima ugodan boravak na Palama.

Svjetski šampion i promoter kampa Nemanja Majdov rekao je da je sigurno da ima velikih potencijala koji mogu da krenu u svijet i predstavljaju Republiku Srpsku u najboljem svjetlu.

On je izrazio zadovoljstvo što je na Palama, jer je bio na kampovima po cijelom svijetu, i rijetko je imao priliku za rad sa domaćom omladinom.

“To je nešto što nema cijenu. Ovih par dana daću maksimum da prenesem svoja znanja. Tu sam na raspolaganju svima i volio bih da ovaj džudo zimski kamp zaživi”, rekao je Majdov i dodao da su, s obzirom na to da je hladno, očekivali mali broj ljudi, ali da su djeca zainteresovana za džudo.

Predsjednik DŽudo-saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je novinarima da treći put na Palama organizovan zimski džudo-kamp polako prelazi u tradiciju i iz godine u godinu poveća se broj učesnika.

“Ove godine gost nam je Majdov koji će učesnicima, budućim nadama sporta, prenijeti svoja iskustva, znanja. Sljedeće godine napravićemo promociju zimskog džudo-kampa i ispromovisati ga u svim evropskim zemljama, a težimo da on postane internacionalni”, naveo je Pavlović.

On je naglasio da je kamp značajan jer se učesnici tako pripremaju za predstojeća važna takmičenja.

NJegoš Poljaković, predsjednik paljanskog DŽudo-kluba “Rajko Kušić”, rekao je da u kampu ima 150 učesnika iz 14 klubova, da su zadovoljni odzivom čak i u uslovima pandemije virusa korona, te se nada da će naredne godine biti masovniji kako bi poprimio internacionalni karakter.

Poljaković je izrazio zadovoljstvo što na Palama mogu ugostiti takmičare i pružiti im odgovarajuće uslove da bi se pripremili za takmičarsku sezonu koja počinje od februara.

Trener DŽudo-kluba “Lukavac” kod Tuzle Zijad Sejdinović rekao je da prvi put učestvuju sa četiri takmičara u kategoriji kadeti i juniori.

Milan Dobranić iz DŽudo-kluba “Panter” iz Bijeljine navodi da treći put dolazi na pripreme na Pale koje su veoma efikasne i gdje se nauči dosta tehnika potrebnih za ovaj sport.

Zimski džudo-kamp održava se u dvorani Osnovne škole “Srbija” na Palama, u organizaciji DŽudo-saveza Republike Srpske i tehničkog organizatora DŽudo-kluba “Rajko Kušić” sa Pala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *