TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ovo je najopasnije “mjesto” u avionu

Ovo je najopasnije “mjesto” u avionu

Uprkos studijama koje dokazuju da je jedan od najbezbjednijih načina putovanja let avionom, nema mjesta u avionu koje je “sigurno”. Bar kad su bakterije u pitanju.

Zdrav razum kaže da su javni toaleti, pa tako i oni u avionu, leglo bakterija, isto važi i za one male pokretne stočiće, i to sve vjerovatno ne dirate. Ili bar savjesno i pažljivo brišete ruke vlažnim maramicama poslije toga.

Ali, vjerovali ili ne, najveća “opasnost” vreba iz onih malih otvora za ventilaciju. Nedavno sprovedeno istraživanje tokom kojeg su na pet aerodroma testirana po četiri aviona pokazalo je da na tim mjestima živi više bakterija po kvadratnom centimetru nego na dugmetu na kotliću koje morate da pritisnete da biste povukli vodu kad odete u toalet, prenosi “Hafington post”.

Gadno, zar ne? Nažalost, nemate mnogo izbora. Ili ćete trpjeti da klima “duva” direktno u vas tokom leta, ili ćete dodirnuti čitave kolonije bakterija… Ali možete to bar da učinite preko papirne maramice. I dobro obrišite ruke vlažnim maramicama poslije toga, naravno.

Izvor: Mondo 

Komentarišite

Your email address will not be published.