Ovako će na tijelu parfem trajati duže

January 18, 2022, 10:08 am

Možda pravite jednu uobičajenu grešku zbog koje se vaš parfem brzo troši. Parfem je dinamičan i na svakom pojedincu miriše drugačije.

Note mirisa mogu da se mijenjaju u zavisnosti od PH vrijednosti vaše kože, gradivnih komponenata parfema, tjelesne temperature itd. Svaki od ovih faktora može da utiče na interakciju vaše kože sa svakim mirisom.

Zato, primjera radi, možete da obožavate miris parfema vašeg prijatelja, ali isto tako da kada ga vi stavite – da vam se ne svidi.

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo – ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata.

Parfem duže traje na koži koja je njegovana

– Koža koja je njegovana i hidratizovana, na njoj parfem duže traje – kaže slavna šminkerka Rouzi Džonston.

To je zato što zdrava, hidratizovana, lipidna barijera nudi prirodnija ulja za koja se miris može “prilijepiti”, dok će se tečnost jednostavno raspršiti po ispucanom tijelu.

Nakon tuširanja, Džonston, takođe, preporučuje nanošenje parfema, ali nakon hidratacije kože.

– Nakon tuširanja, samo malo prosušite tijelo i nanesite hidrantnu kremu kako biste “zarobili” svu tu vodu. Nakon toga, stavite svoj omiljeni parfem – zaključuje ona.

Ukoliko namažete hidratantnu kremu na pulsne tačke, miris će se duže sadržati. A budući da većina nas uvijek ima sa sobom kremu za ruke, možete brzo obaviti cijeli process, prenosi b92.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *