TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otvorena izložba “Od Dervente do kraja svijeta”

Izložba putopisnih i umjetničkih fotografija "Od Dervente do kraja svijeta", autora braće Sulejmana-Sukija i Hadisa Medenčevića, otvorena je u Domu kulture Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" u Derventi, gdje je izloženo ukupno 50 fotografija.

Otvorena izložba “Od Dervente do kraja svijeta”

Otvaranju izložbe prisustvovao je ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik, načelnik opštine Derventa Milorad Simić i brojni posjetioci.

Medenčević kaže da je kao autor posebno radostan što je izložba upriličena u obnovljenom Domu kulture, gdje je proveo dosta vremena svirajući u orkestru.

“Na slikama je naše putovanje koje smo zabilježili fotoaparatom i prenijeli na fotografiju. Izložene su slike nastale od Kalifornije, do Pariza, BiH, Moskve, Hong Konga i drugih destinacija gdje smo bili”, rekao je Medenčević.

Organizatori izložbe su Internacionalni multireligijski i interkulturni centar “Zajedno” i HKD “Napredak” Derventa u okviru manifestacije “Derventsko srce” i uz pokroviteljstvo načelnika opštine Derventa.

Predsjednik IMIC-a “Zajedno” Milica Pelesić rekla je da već 15 godina aktivno rade na razvoju kulture, dijaloga među narodom i da su u tome u velikoj mjeri uspjeli.

“Večerašnja izložba je prva u nizu događaja koje organizujemo ove sedmice u okviru manifestacije `Derventsko srce`”, rekla je Pelesićeva.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra.

Ambasador Češke u BiH Jakob Skalnik, koji je danas prvi put posjetio Derventu, rekao je načelniku Simiću, sa kojim se sastao prije izložbe, da je čuo da Derventa ima reputaciju grada sa najnižom stopom nezaposlenosti i dobro razvijeno preduzetništvo.

“Svijet upravo želi da u BiH žive složno sva tri konstitutivna naroda, a u Derventi je to veoma lijepo viđeti”, rekao je Skalnik.

Simić je istakao da ga je obradovala posjeta ambasadora Češke, i da će razgovore nastaviti u narednom periodu./

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.