TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otvoren 6.Sajam privrede ,poljoprivrede i turizma u Brodu

Otvoren 6.Sajam privrede ,poljoprivrede i turizma u Brodu

Međunarodni Sajam privrede,poljoprivrede I turizme,danas je u Brodu otvoren šestu godinu za redom.Preko 100 izlagača iz RS i okruženja prestavilo je svoje proizvode mnogobrojnim posjetiocima.Ono u čemu se svi slažu jeste da je ovogodišnji Sajam prevazišao je sva očekivanja.

Dobra organizacija Sajma,mnogobrojni posjetioci,dragi gosti iz susjednih opština ali i inostranstva i što je najvažnije-izlagača kao nikad do sad-šta bi više mogli poželjeti u opštini koja krupnim koracima grabi ka jednoj razvijenoj ,prosperitetnoj lokalnoj zajednici.6.Sajam privrede,poljoprivrede I turizme  u organizaciji Turističke organizacije a pod pokroviteljstvom načelnika opštine te svesrdnu pomoć Vlade Srpske otvorio je pomoćnik ministra indutrije,energetike i rudarstva za razvoj malih i srednjih preduzeca i preduzetništvo Zoran Savić.

“Vlada Republike Srpske nizom zakonskih i strateških dokumenata čini sve da poslovni ambijent u Republici bude što bolji i da se privreda što više razvija” , kaže Savić.On je izrazio zadovoljstvo što se ova lokalna zajednica razvija punim intezitetom i uvjerenje da će ovaj sajam rezulturati sklapanjem brojnih ugovora, od kojih će dobrobit imati lokalna zajednica i Republika Srpska.

A sajam je uvjek bilo mjesto druženja,razmjene dobrih iskustava i ideja,novih poznanstava a ponajviše- dobre i kvalitetne reklame.Brod ima šta da pokaže a imaju i mnogobrojni izlagači koji svoje proizvode planiraju predstaviti i našem tržištu.Neki su i po prvi put kod nas.Poznati srbijanski brend u tekstilnoj industriji.

Zahvaljujući kontinuiranom zalaganju uprave ,radu,dobroj organizaji i planiranju,nije bilo lako podići grad iz pepela.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić istakao je da sajamska manifestacija postaje prepoznatljiva u regionu i da učestvuje sve više izlagača.

Jovičić je rekao da u opštini Brod ima 443 registrovana privrednika, 351 registrovani poljoprivredni proizvođač i oko 3.300 zaposlenih.

Otvaranju Sajma prethodio je sastanak opštinske uprave sa gostima iz bratimljenih gradova Poljske i Srbije koji su svojim prisustvom uveličali sajamsko slavlje ali i sutrašnje Gastro susrete na kojima se očekuje preko 30 izlagača.

Planirano je i kuvanje kotlića, degustacija i ocjenjivanje, te uručivanje nagrada pobjednicima.

TVK3

Komentarišite

Your email address will not be published.