TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otvaranje “Sarajevske zime” 7. februara

Tradicionalna 32. Međunarodna kulturna manifestacija "Festival Sarajevska zima 2016" biće održana u periodu od 7. februara do 21. marta, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Otvaranje “Sarajevske zime” 7. februara

Otvaranje će biti upriličeno 7. februara na lokalitetu Bijele tabije i nastaviće se na trgu Baščaršije kod Sebilja, zatim u ulici Ferhadija do Trga fra Grge Martića, u Štrosmajerovoj ulici i ulicom Maršala Tita do trga Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Na ovom putu studenti Akademije likovnih umjetnosti napraviće skulpture kojima će na umjetnički način pozvati građane da obilježe 400 godina Šekspira i Servantesa.

U saradnji s Ministarstvom kulture i sporta i Ministarstvom obrazovanja i mladih KS biće formiran jedinstveni hor građana Sarajeva za učešće u ovoj ceremoniji kreativnosti.

Takođe, tokom dana otvaranja 7. i 8. februara, u sedam sarajevskih galerija će biti otvorene izložbe bh. i svjetskih umjetnika.

Festival će raspisati i konkurs o temi “DUŠA/Duša umjetnika – Duša grada”, koji će trajati od 7. februara do 15. marta. Stručni žiri će donijeti odluku o nagradama u oblastima: muzika – kompozicija i interpretacija, književnost, vizuelna umjetnost – slikarstvo i novi mediji, saopšteno je iz Direkcije Festivala.

 

(Fena)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.