TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otvaranje bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu

Otvaranje bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu

U Istočnom Sarajevu danas će biti otvorena bolnica “Srbija”, čijom izgradnjom je uspostavljena moderna i funkcionalna zdravstvena ustanova u kojoj će medicinska zaštita biti dostupna za oko 120.000 građana sarajevsko-romanijske regije.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvoriće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Otvaranju će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijerka Željka Cvijanović.

U izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu uloženo je više od 54 miliona KM. Sagrađena je po najvišim evropskim standardima, prije predviđenog roka, i savremeno je opremljena.

Bolnica je naziv dobila u znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Ova zdravstvena ustanova povezana je sa prethodno izgrađenim i opremljenim ambulantnim dijelom-Poliklinikom i čini kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih, sa oko 210 bolničkih kreveta.

Nova bolnica podijeljena je na funkcionalni i stacionarni dio i raspolaže sa svim medicinskim specijalističkim službama, kao što su odjeljenje neurologije, onkologije, oftalmologije, odjeljenje za bolesti uha, grla i nosa, pulomologije, urologije, interno odjeljenje, odjeljenje nefrologije, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, kao i porođajno odjeljenje i neonatologije. Nova bolnica ima i odjeljenja intenzivne i poluintenzivne njege, kao i centralnu laboratoriju.

Kamen temeljac za izgradnju bolnice “Srbija” položen je 7. jula prošle godine.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.