Otovren novi objekat vrtića “Trol” u Derventi: Investicija vrijedna oko 570 hiljada KM (VIDEO)

October 24, 2019, 1:13 pm

Novosagrađeni dio objekta Javne predškolske ustanove „Trol“ u koji je investirano oko 570 hiljada maraka, svečano je otvoren danas u Derventi.

U novi objekat će biti smješteno novih 90 mališana, a otvaranjem novog dijela vrtića  stekli su i uslovi za nova radna mjesta, te je tako zaposleno 6 vaspitača, jedan asistent u nastavi i dva pomoćna radnika, istakla je direktorica ove ustnove Goradana Simić.

Vlada Republike Srpske u ovoj projekat uložila je 400.000 KM, dok je kroz realizaciju projekta Investiciono-razvojne banke Srpske uloženo 93.000KM , a učešće opštine je 80.000 KM.

Svečanosti otvaranja novosagrađenog dijela prisustvovala je i Nataša Cvijanović načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, koja je istakla da je važno što se proširuju kapaciteti za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Zadovljstvo što je ovaj projekat ugledao svjetlost dana nije krio načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

“Ovo je zasigurno jedan od projekata iz pronatalitetne oblasti iz naše opštine. Dobro je da ima veliki broj djece koja čekaju na svoje mjesto u obdaništu, jer to govori o tome da puno roditelja radi”, rekao je Simić

Istakao je Simić kako se sa ovim ne zustavljaju, te da će u narednom periodu raditi i na vanjskom uređenju ove predškolske ustanove.

Inače, cijena boravka u derventskom vrtiću je 150KM mjesečno za jedno dijete, za drugo roditelji plaćaju polovinu tog iznosa, dok je za treće besplatno.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *