TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otkazan skup “Pravda za Dženana Memića”

Otkazan skup “Pravda za Dženana Memića”

Porodica Memić odgodila je proteste grupe “Pravda za Dženana Memića” koji su bili najavljeni za 16. februar u 14 sati ispred Vrhovnog suda u Sarajevu.

Kao glavne razloge odgađanja protesta oni su naveli održavanje EYOF-a, ali i nedavno ubistvo policajca kod Tarčina.

Njihovo saopštenje koje je objavljeno na Facebook stranici “Pravda za Dženana Memića” prenosimo u cjelosti.

“Obavještavamo vas da odgađamo planirani protestni skup povodom treće godišnjice ubistva našeg Dženana Memića, koji se trebao održati u subotu, 16. februara 2019., u 14 sati, pred Vrhovnim sudom u Sarajevu. Protesti planirani pred Vrhovnim sudom trebali su imati samo jedan zahtjev, koji ovom prilikom postavljamo pred njih, a to je da u najkraćem vremenu donesu odluku o žalbi Kantonalnog tužilaštva u predmetu ‘Dženan Memić’. Čekanje ove presude ustvari je blokiralo nastavak pravne bitke.

Za otkazivanje protesta odlučili smo se iz sljedećih razloga:

– Uvažavajući naprijed navedeno, i sve ono čega ćemo se dotaći u obavještenju, naš advokat, gospodin Ifet Feraget, osoba u koju naša porodica ima puno povjerenje, insistirao je na otkazivanju planiranog skupa.

– U dogovoru s Drugom policijskom upravom Centar te nadležnim osobama iz MUP-a, došli smo do zaključka da je ovo ispravan postupak te su nam isti zahvalili na odgovornom razmišljanju.

– Uzimajući u obzir i to da je u našem gradu i u Istočnom Sarajevu zvanično otvoren EYOF, na kojem učestvuje 1.500 takmičara i veliki broj gostiju, mi ne želimo da svojim postupcima ugrozimo nivo njihove sigurnosti niti da dozvolimo nekome da zloupotrijebi naš skup.

– Također je poznato da je ubijen policajac FUP-a Mahir Begić te da je ubica još na slobodi. Mi smo posebno osjetljivi na bol zbog gubitka člana porodice. Ne želimo otežavati posao časnim policajcima, kojima je primarni problem u ovom momentu obezbijediti sigurnost građanima i uhapsiti ubicu.

Ovo je za nas jedna priča, priča o Dženanu, Selmi, Editi, Mahiru, Davidu, Adisu, Davoru…

Sigurni smo da podrška građana i medija i ovog puta ne bi izostala i na tome smo vam neizmjerno zahvalni. Naredni skup ćemo zakazati kada se steknu uvjeti”, stoji u saopćenju.

Izvor: NN

Komentarišite

Your email address will not be published.