TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otkazan Indijan Vels zbog virusa korona

Otkazan Indijan Vels zbog virusa korona

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog zabrinutosti od širenja virusa korona u južnoj Kaliforniji, odlučili su organizatori. Zbog toga što su potvrđeni slučajevi virusa korona u južnoj Kaliforniji lokalne vlasti brinu da bi epidemija mogla da se raširi i zbog bezbjednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

– U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajednicu od koronavirusa – rekao je David Agus, ljekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebao da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

– Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezbjednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama – rekao je direktor turnira Tomi Has.

Na turniru su učešće u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu najavili Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica prvih na listi najboljih tenisera, a titule od prošle godine trebali su da brane Dominik Tim u muškoj i Bianka Andresku u ženskoj konkurenciji.

RTS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.