TV K3

android aplikacija

instaliraj

Osveštani spomen-soba i spomenik palim borcima

Osveštani spomen-soba i spomenik palim borcima

U Ljubinju je osveštana i otvorena spomen-soba i otkriven centralni spomenik za više od 60 poginulih boraca 3. Bataljona ljubinjskog pri Bilećkoj brigadi Vojske Republike Srpske.

Na centralnom spomeniku u Ljubinju nalaze se imena 62 borca koji su dali život za taj mali grad i Republiku Srpsku. Simo Pešut izgubio je sina jedinca, koji je poginuo braneći Ljubinje.

„Moj sin je poginuo ovdje. Neka mu je vječna slava i svim borcima koji su poginuli. Moram se osjećati kao i ostali, šta ćeš, moraš, šta čovjeka zadesi to mora da izdrži“, kaže Pešut.

Spomenik i centralna spomen soba osvšetani su nakon 25 godina od kraja rata i to samo zahvaljujući ljubinskoj boračkoj organizaciji.

Kažu trebalo je to ranije, niko nije imalo sluha, pa su oni pokrenili inicijativu i nakon sedam mjeseci uspjeli da se na dan bataljaona oduže svojim saoborcima. Nažalost, kažu danas su borci degradirani i strahaju za budućnost zbog međusobnih podjela.

Osveštanju su prisustvovali predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić i predstavnici Miniostarstva rada i boračke zaštite, opštine Ljubinje, te boračkih organizacija iz istočne Hercegovine.

Spomenik od bijelog kamena izradio je vajar Dalibor Rosandić iz Trebinja.

(BN TV)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.