TV K3

android aplikacija

instaliraj

Osnažiti borbu protiv trgovine ljudima i drogom

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i ambasador Irana u BiH Sajed Hosein Radžabi ocijenili su da kroz postojeći sporazum o policijskoj saradnji treba osnažiti borbu protiv ilegalne trgovine drogom i trgovine ljudima.

Osnažiti borbu protiv trgovine ljudima i drogom

Mektić je ukazao na potrebu da se ubrza procedura potpisivanja sporazuma o readmisiji koji bi olakšao vraćanje ilegalnih migranata, ali i pojednostavio i ubrzao procedure dobijanja viza, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Na današnjem sastanku u Sarajevu razgovarano je o bezbjednosnoj saradnji dvije zemlje.

U saopštenju se dodaje da je jedan od globalnih izazova borba protiv terorizma, te da je poseban osvrt napravljen na stanje u Siriji i Iraku, gdje djeluju radikalne i terorističke organizacije, kojima se priključio određeni broj lica iz zemalja EU, regiona, pa i BiH i čiji povratak predstavlja veliki bezbjednosni izazov.

Radžabi je upoznao Mektića o postignutom sporazumu sa vodećim svjetskim silama o iranskom nuklearnom programu, što bi trebalo postepeno dovesti do ukidanja ekonomskih sankcija ovoj zemlji, te naglasio da ove pozitivne pomake treba iskoristiti i radi jačanja ekonomskih i trgovinskih odnosa dvije zemlje.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.