TV K3

android aplikacija

instaliraj

Osmanović: Svi koji su glasali protiv budžeta ne žele lokalne izbore

Osmanović: Svi koji su glasali protiv budžeta ne žele lokalne izbore

Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović smatra da svi koji su danas glasali protiv Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, ne žele da se održe lokalni izbori.

“Pribojavali smo se da će SNSD i HDZ i dalje osporavati zakonitost izbora Centralne izborne komisije”, kazao je Osmanović.

Istakao je da te dvije stranke učestvuju u radu Savjetu ministara BiH koje je Predsjedništvu BiH dostavilo Prijedlog budžeta.

Smatra neprimjerenim da pozicija koja je predložila budžet, glasa protiv njega.

Osmanović je istakao da je simptomatično i to što opozicija nije htjela podržati budžet, naglasivši čak da nisu imali ni predložene amandmane.

Od 11 poslanika iz Republike Srpske koji su prisustvovali sjednici, sedam je bilo protiv usvajanja budžeta, tri su bila za, a jedan poslanik bio je uzdržan.

Budžet nije dobio entitetsku većinu jer ga nije podržalo sedam poslanika iz Republike Srpske (SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska) zbog činjenice da dogovor koji je postignut prije dva dana nije ispoštovan.

Prijedlog zakona o budžetu su podržali poslanici Mirko Šarović iz SDS-a i Mira Pekić iz PDP-a, te Adil Osmanović iz SDA, dok Branislav Borenović iz PDP-a nije glasao, iako je prisustvovao sjednici, što se računa da je bio uzdržan.

Prijedlog zakona o budžetu nije dobio podršku ni poslanika HDZ-a.

Agencije

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.