Opusti se i uživaj: 9 odličnih načina da pronađeš svoj RAJ!

August 28, 2015, 7:11 am

Ne moraš da rezervišeš skupo putovanje kako bi pronašla svoje blaženstvo…

Tvoja bivša nabolja drugarica je na Instagram postavila fantastične slike iz Napulja? Još jedna i vašoj zavisti neće biti kraja. Odmah da ti kažemo- pre nego što izgubiš kontrolu, pravo je vreme da duboko udahneš, udaljiš se od kompjutera i pronađeš svoj mali komad raja.

Predstavljamo ti 9 malih načina koji će te pomoći da pronađeš svoj raj!

  1. Spavajte u udobnom krevetu

Naš omiljeni deo odmora? Spavanje u hotelskom krevetu, naravno. Zato vam preporučujemo ovu vrstu teleportacije koja će vas odvesti na neko daleko putovanje. Šta treba da radite? Investirajte novac u luksuznu posteljinu i jastuke, prepune grafika, šarenih dezena i jakih boja, koje smiruju i inspirišu. Pa kad niste u situaciji da možete da imate odmor iz snova u Indiji, možete bar san Indije.

  1. Posvetite se stopalima

Čak i ako niste skoro posetili neko egzotično letovalište i dalje možete da okusite delić orijenta u svom ličnom stilu. Pronađite radnje koje se bave izradom kožne obuće, inspirisanom Turskom. Ove jedinstvena obuća, u živim bojama izgleda dobro na Baliju, ali i kada ih prošetaš u svom gradu!

  1. Uživajte u malim stvarim

Ugledajte se na Italijane: Umetnost življenja počinje od jednostavnih stvari. Dakle, sledeći put kada ti i tvoja sestra konačno odete na ručak, unapred odradite sve obaveze kako biste joj posvetili celo popodne i uživali u slobodnim zajedničkim trenucima. Možete ručak začiniti bocom šampanjca, koji će biti prava dopuna vašem trač maratonu.

  1. Idite na vikend putovanje

Sigurni smo da se blizu vašeg grada nalazi zanimljiva planina, reka ili neki fantastičan klub za provod. Ako vas interesuje istraživanje prirode ili kamp, napravite detaljan plan aktivnosti. Nekada nismo ni svesni lepote i fascinantnosti naše zemlje, koja nas ponekad može podsetiti na mnogo urbanije sredine.

  1. Izgubite se (bukvalno)

Slično kao vikend putovanje- ovo je put koji će vas odvesti do samog raja! Pronađite mesto koje ne postoji na Google mapi: U Japanu se možete upoznati sa njihovom popularnom umetnošću shinrin-yoku koja u prevodu znači “šetnja prirodom”. Ova usamljena aktivnost smanjuje stres i poboljšava opšte zdravstveno stanje. Ako vam je Japan nedostižna destinacija, idite u neki veći park i šetajte prirodom!

  1. Začinite stvari

Uvedite u vaš život nove fantastične ukuse, bez razmišljanja gde ćete i kako da ih nađete…  Potražite prodavnicu zdrave hrane ili idite na pijacu, i uživajte u neobičnim ukusima. Začine možete koristiti za pripremu jela, salata i pića.

  1. Otkrijte divlji život

Činjenica: BIljke čine ljude srećnim. Za one koji nemaju mnogo iskustva u sađenju i negovanju biljaka, preporučujemo da se opredele za sadnicu kaktusa- jer je skoro nemoguće da je ubijete. Kaktus je savršena biljka koja će oplemeniti vaš dom, ali pružiti vam pustinjsku egzotiku .

  1. Uživajte u mirisima

Ništa ne može bolje da vas vrati u prošlost nego mirisi, tako da vam preporučujemo da počnete da koristite eterična ulja. Sećate se putovanja u Francusku? Koristi lavandu. Ili surfovanja na Havajima? Koristite miris plumerie- havajskog cveta. Za potpuno uživanje, možete pomešati mirise i uživati u toploj kupki.

  1. Uvedite mini predah tokom dana

Najbolja stvar u vezi prošlogodišnjeg odmora u Španiji? Onih tri-četiri popodnevnih sati gde je sve (i svako) posvećen malom predahu. Mi pričamo o tzv siesti, obaveznom popodnevnom odmoru. Tih nekoliko sati svakako odlično deluje na vašu koncetraciju, punjene energije…

 

(Cosmopolitan.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.