TV K3

android aplikacija

instaliraj

Opštini Brod za infrastrukturu tri milona KM (VIDEO)

Opštini Brod za infrastrukturu tri milona KM (VIDEO)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da će Vlada Srpske uložiti oko tri miliona KM u rekonstrukciju Ulice Brodskog bataljona i izgradnju dvije kružne raskrnice u Brodu.

– Pet godina smo pokupšavali načelnik ove opštine i ja da riješimo problem zaobilaznice u ovoj lokalnoj zajednici i napokon smo došli do rješenja. Ukupna vrijednost projekta je tri miliona KM i izvodiće se u tri faze – rekao je Trninić novinarima.

Trninić je rekao da je u prvoj fazi predviđena rekonstrukcija Ulice Brodski bataljon, a u narednim fazama gradnja dvije kružne raskrsnice vrijedne ukupno 1.400.000 KM.

– Realizacijom ovih radova biće riješen problem saobraćajnog kolapsa u ovom gradu – rekao je Trninić, koji je u Brodu prisustvovao potpisivanju sporazuma o regulisanju međusobnih obaveza u rekonstrukciji Ulice Brodskog bataljona ukupne vrijednosti 1,5 miliona KM, koju u potpunosti finansira Vlada Republike Srpske.

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i načelnik opštine Brod Ilija Јovičić, nakon čega su ozvaničili početak gradnje ulice Brodski bataljon.

Nešić je rekao da su danas ozvaničeni radovi na realizaciji prve faze projekta koji se odnose na rekonstrukciju Ulice Brodski bataljon u dužini od jednog kilometra.

– Za jedan kružni tok imamo riješene imovinsko-pravne odnose i krajem ljeta biće raspisan poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača radova. Јedan kružni tok gradi se prema Derventi, a drugi prema Odžaku i ukupna vrijednost je 1.400.000 KM – naveo je Nešić.

Јovičić kaže da je riječ o kapitalnom projektu veoma važnom za lokalnu zajednicu kojim se rješava problem saobraćajnog kolapsa.

– Opština je riješila imovinsko-pravne odnose i projektnu dokumentaciju, a kompletan projekat finansira Vlada Republike Srpske. Veoma sam zadovoljan i što rješavamo ovaj problem. To će biti ulica devet metara široka sa trotoarima i zelenom površinom – rekao je Јovičić.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, Ministarstvu saobraćaja i veza i preduzeću “Putevi Republike Srpske” što su prepoznali značaj rješavanja saobraćajnog problema u opštini Brod.

Izvođač radova je preduzeće “MG mind” iz Mrkonjić Grada koje je danas zvanično počelo rekonstrukciju Ulice Brodskog bataljona, odnosno gradske obilaznice u ovom mjestu, čime će umnogome biti rasterećen saobraćaj u ovoj lokalnoj zajednici, posebno na raskrsnici kod graničnog prelaza Brod-Slavonski Brod.

U Brodu potpisan ugovor o rekonstrukciji ulice vrijedan 1,5 miliona KM

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i načelnik opštine Brod Ilija Јovičić potpisali su sporazum o regulisanju međusobnih obaveza u rekonstrukciji Ulice Brodskog bataljona ukupne vrijednosti 1,5 miliona KM, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske. Potpisivanju sporazuma u zgradi opštine prisustovao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Nakon potpisivanja ugovora, izvođač radova preduzeće “MG mind” zvanično je počeo rekonstrukciju ulice Brodskog bataljona, odnosno gradske obilaznice u ovom mjestu.

Time će u velikoj mjeri biti rasterećen saobraćaj u ovoj lokalnoj zajednici, posebno na raskrsnici kod Graničnog prelaza Brod-Slavonski Brod.

Izvor: RTRS 

Komentarišite

Your email address will not be published.