TV K3

android aplikacija

instaliraj

Opština Prnjavor proslavlja krsnu slavu Preobraženje Gospodnje (VIDEO)

Opština Prnjavor proslavlja krsnu slavu Preobraženje Gospodnje (VIDEO)

Služenjem liturgije u Hramu Svetog velikomučenika Georgija, te parastosom i polaganjem vijenaca palim borcima VRS u Spomen-hramu na Vučijaku obilježena je krsna slava opštine Prnjavor.

Za temelje RS  626 boraca sa područja opštine Prnjavor dali su svoj živote, a među njima i dva sina Pere Rudonjića.

Prvi čvojek opštine Pranjvora Darko Tomaš izrazio je zahvalnost svim borcima što se dali svoje života za RS. Tomaš je i svim Prnjavorčanima uputio čestitku povodom krsne slave ove lokalne zajednice Preoboraženja Gospodnjeg.

“Uvjern sam da smo za godinu dana napravili izvjestan narpedak u razvoju naše opštine, ali i u nekim drugim društveno-političkim odnosima. Ono što želim jeste da svake godine bilježimo narpedak”, naveo je Toamš.

Povodom Preobraženja, rukovodstvo opštine upriličilo je i svečani ručak za zvanice i goste, predstavnike svih segmenata života i rada u ovoj opštini.

Inače, obilježavanje krsne slave opštine zašpčelo je još sinoć, kada je ulicama Pranjvora prošla i preobraženjska litija koju je predvodilo sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, u pratnji rukovodstva opštine I brojnih građana.

Protonamjesnik Duško Drinić istakao je kako se Preobraženjska litija u Prnjavoru održava petu godinu.

Litiji je prisustvovao veliki broj Prnjavorčana, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i rukovodstvo opštine Prnjavor na čelu sanačelnikom Darko Tomašem.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.