TV K3

android aplikacija

instaliraj

Opozicija u Parlamentarnoj skupštini priprema smjenu Savjeta ministara

Opozicija u Parlamentarnoj skupštini priprema smjenu Savjeta ministara

Opozicija u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH priprema inicijativu i potpise za smjenu Savjeta ministara BiH, izjavila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Milica Marković.

Milica Marković - Foto: SRNA

Markovićeva očekuje da će se prijedlog za smjenu Savjeta ministara BiH naći već na prvoj narednoj sjednici doma, zakazanoj za 6. septembar.

Ona je istakla da bi jučerašnje neusvajanje Izvještaja o radu Savjeta ministara BiH za prošlu godinu na sjednici Predstavničkog doma trebalo da, prema moralnim kriterijumima, bude signal članovima Savjeta, prije svega predsjedavajućem Denisu Zvizdiću, da je vrijeme da podnesu ostavku nakon takve situacije.

“Očigledno je da oni to neće uraditi jer vjeruju da mogu sjediti još narednih godinu dana tu gdje jesu u nekom tehničkom mandatu”, rekla je Markovićeva.

Prema njenom mišljenju, kad se i dogodi smjena Savjeta ministara BiH, teško će ih biti “demontirati” sa tih pozicija zato što je poznato kakva je procedura predlaganja mandatara koja dolazi iz Predsjedništva BiH.

“Bakir Izetbegović će učiniti sve da Zvizdić i kadrovi SDA ostanu na pozicijama na kojima jesu do oktobarskih izbora naredne godine, šta god to značilo i kakve god posljedice proizvelo”, naglasila je Markovićeva.

Ona napominje da će neusvajanje Izvještaja biti veoma loša poruka Evropskoj komisiji i svima koji razmatraju poziciju BiH kao zemlje koja je podnijela aplikaciju za dobijanje statusa kandidata.

“Mislim da će to biti primljeno sa vrlo negativnom konotacijom i da konačno Savjet ministara BiH u kapacitetu u kojem se nalazi, sa nepovjerenjem parlamenta koji ga je izglasao, neće imati snage, ni kapaciteta da uradi posao koji bi trebalo da uradi do izbora naredne godine”, smatra Markovićeva.

Izvor: SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.