OO SDS Teslić: Verbalni i fizički atak na članove uže porodice načelnika Miličevića

August 5, 2020, 11:16 am

Aktivista SNSD-a i radnik obezbjeđenja ZTC Banja Vrućica, Žarko Jelić, izvršio je danas prije podne verbalni i fizički atak na članove uže porodice načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, kao i na načelnika lično.

Jelić je blokirao nekategorisani put u javnoj upotrebi u naselju Bare u Banji Vrućici, u kojem se nalazi porodična kuća načelnika Miličevića, uz prijetnje i uvrede da taj put mogu koristiti svi osim načelnika Miličevića i njegove porodice.

Jelić je blokirao put uz tvrdnju da je njegov privatni, što nije istina, posebno s obzirom da put svakodnevno koristi oko 20 domaćinstava naselja Bare. Osim verbalnih prijetnji i uvreda da sinovi načelnika Miličevića nisu starosjedioci Teslića, iako su u Tesliću rođeni, Jelić je onemogućio pristup posjedu u 1/1 vlasništvu Aleksandra Miličevića, sina načelnika, te onemogućio izvođenje radova na posjedu firmi sa kojom ima potpisani ugovor o izvođenju građevinskih radova.

Da se radi o insceniranom i organizovanom napadu aktivista SNSD-a na porodicu načelnika, jasno je i iz činjenice da je odmah po incidentu angažovana ekipa Alternativne televizije kako bi iskoristila ovaj atak u političke svrhe prikazujući ograničavanje slobode kretanja načelniku opštine i njegovoj porodici od strane aktivista SNSD-a kao incident izazvan od strane načelnika.

Načelnik Miličević je ovaj incident prijavio Policijskoj stanici u Tesliću.

Ovo nije prvi put da je porodica načelnika Miličevića na meti aktivista SNSD-a. Podsjećamo da je u oktobru 2014. godine kolona od oko stotinu vozila aktivista SNSD-a predvođena čelnim ljudima te stranke došla ispred porodične kuće načelnika, kada su aktivisti SNSD uz trubljenje sirenama, viku i pogrdne uzvike, na kuću načelnika Miličevića bacali pirotehnička sredstva i naprave, verali se uz ogradu i urinirali, te prijetili i urlali. Slično je u istoj noći ponovljeno pred porodičnom kućom zamjenika načelnika opštine Teslić Milovana Stankovića, kao i nekoliko odbornika SDS-a.

U javnosti su se prošle godine pojavila i svjedočanstva o monstruoznim zamislima čelnih ljudi lokalnog SNSD-a da se izvrši napad na jednog od sinova načelnika Miličevića, kako bi se pokolebao u odlučnosti da ne popusti političkim pritiscima te stranke u Tesliću.

OO SDS Teslić osuđuje ovaj napad aktivista SNSD-a, te traži od nadležnih organa koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira, da reaguju i da počinioca ovog napada sankcionišu u skladu sa Zakonom.

OO SDS Teslić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *