Oluja se približava Tokiju, zabrinuti za raspored na Olimpijskim igrama

July 25, 2021, 10:41 am

Tokio, domaćin Letnjih olimpijskih igara koje su startovale u petak, očekuje oluju čiji je početak već poremetio raspored takmičenja.

Toplo, vlažno i nestabilno ljetno vrijeme u Japanu bilo je neprestana briga uoči Igara, koje se održavaju u vrijeme vanrednog stanja u Japanu uvedenog zbog porasta broja novozaraženih virusom korona.

U posljednja 24 sata u Tokiju evidentirana su 1.763 nova slučaja virusa korona, potvrdile su danas vlasti glavnog grada Japana.

U izvještaju Rojtersa se podsjeća da je cijele prošle nedjelje broj novozaraženih rastao, da je u četvrtak, samo dan uoči otvaranja 32. Ljetnih olimpijskih igara, potvrđeno 1.979 novozaraženih.

Za danas se ne čini da će tropska oluja “Nepatrak” donijeti probleme Tokiju, već se, naprotiv, predviđa da će oslabiti kada u utorak stigne do glavnog grada Japana, prenosi Rojters.

Međutim, kiša i vjetar, koji se očekuju, doći će nakon intenzivvne vrućine zbog koje je jedan streličar kolabirao, a brojni sportisti se žalili da su uslovi nepodnošljivi.

Julska temperatura u Tokiju s temperaturama do 35 stepeni i vlagom koja podsheća na saunu, primorala je organizatore da pomhere maraton na najshevernije ostrvo Hokaido.

Oluja koja se približava dovodi u rizik vodene sportove u slučaju da podigne nivo kanalizacije.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog ljeta, ali su odložene zbog pandemije virusa korona.

Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *