TV K3

android aplikacija

instaliraj

Oluja Kira na obalu Škotske izbacila ostatke misterioznog stvorenja (FOTO)

Oluja Kira na obalu Škotske izbacila ostatke misterioznog stvorenja (FOTO)
Intrigantan skelet pronađen je na plaži u mjestu Aberdin. Oni koji su uspjeli da skelet fotografišu, podijelili su slike na društvenim mrežama što je izazavalo stotine komentara i nagađanja o tome, koja je životinja u pitanju.

U nekom komentarima se nagađa da je riječ o delfinu ili kitu, dok drugi smatraju da su to zapravo ostaci morskog psa.

Skoro četvrtina svjetskih vrsta kitova i delfina ili živi ili prolazi kroz vode kraj zapadne obale Škotske.

U novembru prošle godine, kit dugačak oko 30 metara pronađen na pijesku na obali u Sjevernom Amberlandu.

I morski biolozi su zbunjeni. Profesor Dejvid Luso sa Univerziteta u Aberdinu, rekao je da će biti potrebna analiza i još informacija o pronađenom skeletu kako bi se identitet stvorenja tačno utvrdio.

– Nažalost, na osnovu ove fotografije ne možemo reći mnogo više od toga da je možda u pitanju neka vrsta kita nekog oblika – rekao je dr Luso.

Daily Mail U.K.

@DailyMailUK

Skeleton of mysterious sea beast that was washed up on Scottish beach by Storm Ciara baffles locals https://trib.al/FHrXhNt 

Mysterious creature washes up on Scottish beach after Storm Ciara

The intriguing beast was found on the Aberdeenshire coastline on Sunday as the country endured 90mph winds and torrential rain. It has even baffled marine biologists at a local university.

dailymail.co.uk

137 people are talking about this

Konfuzija oko stvorenja ipak ne sprečava ljude da nastave sa pogađanjem.

Džejms Tripington je rekao da skelet ukazuje na kita-ubicu ili delfina a nikako na morskog psa.

Endrju Movat se nije složio sa tim da je u pitanju kit, jer, kako tvrdi, kičmeni sistem koji se vidi na slici, liči na one koje imaju životinje koje se ne kreću gore-dole, a upravo tako se kreću kitovi.

Drugi su se našalili da bi to moglo biti čudovište iz Loh Nesa, sugerišući da je ta zvijer mogla da pobjegne iz svog doma udaljenog oko 150 kilometara.

Čudovište iz Loh Nesa odavno je škotska legenda, a svake godine desetine ljudi prijavi da su čudovište videli. Prošle godine je stiglo 19 prijava, nikada veći broj, u odnosu na 1983. godinu, kada je popularnost “čudovišta” bila na vrhuncu.

Oluja Kira donijela vjetar od 97 kilometara na čas, obilnu kišu koja je uzrokovala poplave a bez struje je ostalo više od 20.000 ljudi.

(agencije)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.