TV K3

android aplikacija

instaliraj

Okland zove Đokovića

Okland zove Đokovića

Direktor ATP turnira u Oklandu Karl Badž pokušava da dovede Novaka Đokovića na turnir na Novom Zelandu koji je na programu od 7 do 13. januara.

Đoković se u petak povukao sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a potom otkazao i zvanični početak sezone u Dohi 1-8. januara, zbog problema sa laktom.

Neizvjestan je nastup Srbina i na prvom Grend slemu sezone Australijan openu od 15. januara, ali Badž očekuje da on nastupi u Melburnu, pa vidi turnir u Oklandu kao idealnu pripremu za to.

– Obavili smo početni razgovor, dobili smo brz odgovor, što je odlično. Priča je uvijek bolja od tišine. Mislim da smo u dobroj poziciji, imamo prostora – rekao je Badž.

Đoković je jedini član “velike četvorke” koji nikad nije igrao u Oklandu, jer su ranije tokom karijere nastupili i Rodžer Federer i Rafael Nadal i Endi Mari.

On je istakao da će nastaviti pregovore sa Đokovićevim timom, a ukoliko Srbin pristane da učestvuje na ASB Klasiku, obratiće se Turističkoj organizaciji Oklanda za ekonomski razvoj kako bi obezbijedio potrebna finansijska sredstva za njegov dolazak.

Takav slučaj je bio prije nekoliko godina kada je postojala mogućnost Nadal učestvuje u Oklandu. Iako bi Đokovićev dolazak bio skup, stavio bi turnir na Novom Zelandu u centar teniskog svijeta.

Učešće u Oklandu su do sada potvrdili Huan Martin del Potro, Džon Izner i Džek Sok, zainteresovan je i Žo-Vilfred Conga, a poziv imaju i Tomaš Berdih te Miloš Raonić.

 

Izvor: B92

Komentarišite

Your email address will not be published.