TV K3

android aplikacija

instaliraj

Oglasili se iz DNS Banjac: Oprez uprkos dogovoru o formiranju Savjeta ministara

Oglasili se iz DNS Banjac: Oprez uprkos dogovoru o formiranju Savjeta ministara

Šef Kluba poslanika DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac ocijenio je da zbog ranijih loših iskustava sa partijama iz Federacije BiH treba biti oprezan kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, iako su predstavnici pobjedničkih stranaka na izborima postigli sporazum da za 30 dana bude formiran Savjet ministara.

– Ništa nije gotovo dok sve ne bude gotovo. Dobro je da koalicije koje su pobijedile na proteklim izborima u okviru entiteta formiraju Savjet ministara, ali treba biti na oprezu zbog ranijeg iskustva sa federalnim strankama koje su više puta najavljivale formiranje vlasti i mijenjale mišljenja, čime je povjerenje narušeno – rekao je Banjac.

 

On je ponovio da sporazum nije završena stvar dok se i zvanično ne formira Savjet ministara.

– Opreza uvijek mora biti jer nas to uči iskustvo. Nadam se da će poštovati riječ oni koji su je dali i da će se u tom smjeru ići u formiranje Savjeta ministara – dodao je Banjac.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je postignut sporazum SNSD, HDZ i SDA da za 30 dana bude formiran Savjet ministara.

Izvor: Srna 

Komentarišite

Your email address will not be published.