TV K3

android aplikacija

instaliraj

Oduzeta veća količa cigareta raznih robnih marki

Oduzeta veća količa cigareta raznih robnih marki

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području opštine Pale oduzeli su veću količinu cigareta i rezanog duvana u vrijednosti od 32.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo,  Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa službenicima  Grupe za istrage, vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, (cigareta i rezanog duhana), na području opštine Pale.

“Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, od jednog lica izvršeno je privremeno oduzimanje 5.651 paklica cigareta raznih robnih marki i 22 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BIH. Tržna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi cca. 32.000,00 KM”, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Ista će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo iz člana 210 a. Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Komentarišite

Your email address will not be published.